top of page
Søk

Utviklingen av båttilbudet står i fare

Båtforbindelsen mellom Askøy og Bergen er en stor suksess med spennende utviklings­muligheter. Alt lå til rette for en målrettet utvikling av ruten etter at områdeplanen for Kleppestø ble godkjent i 2018.


Kommunestyrets budsjettvedtak i desember 2018 satte imidlertid en brå stopper for fremdriften. Det ble da vedtatt å utarbeide en ny områdeplan for Kleppestø. Det oppsto en usikkerhet om hva dette ville bety for en ny båtterminal. Fylkeskommunen har derfor satt videre detaljplanlegging av denne terminalen på vent. Dette vil føre til forsinkelser med tanke på å elektrifisere sambandet og øke frekvensen ved bruk av to båter.


«Omkampen» om Kleppestøplanen vil derfor forsinke en utvikling av båtruten mellom Kleppestø og Strandkaien. Dette er svært beklagelig, for en oppgradert elektrifisert båtrute er viktig både for innbyggernes og klimaets skyld. Askøylisten vil derfor arbeide aktivt for at arbeidet med å utvikle dette viktige båtsambandet kan komme ut av dødvannet det nå har havnet i.


Siden Askøy er omgitt av sjø, mener vi i Askøylisten at sjøveien (Det blå kollektivfeltet») bør være en viktig del av løsningen for kommunens store utfordringer med person- og kollektivtransport. Sjøveien er gratis infrastruktur som kan bringe oss raskt til Bergen og andre lokale anløpssteder. Det «blå kollektivfeltet» kan ta store deler av transport­behovet i kommun­en, og derved avlaste veiene våre. Askøylisten vil arbeide for at det etableres miljøvennlige båtruter med flere anløpssteder på Askøy og i Bergensregionen. Vi vil at kommunen skal være en pådriver i dette arbeidet. Gjennom arealplaner må det legges til rette for flere anløpssteder strategisk plassert på hele øyen.


For Askøylisten vil en utvikling av kollektivtransport sjøveien være en strategisk forutsetning for at vi skal kunne bevare øyens grønne verdier på en klimavennlig måte. Dette vil vi arbeide for å realisere.


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page