top of page
Søk

Lokalavisens redaktør korrigerer

I dag mottok Askøylistens gruppeleder en epost fra Askøyværingens redaktør. Redaktøren hadde flere tilbakemeldinger på en meningsytring vi publiserte på hjemmesidene til Askøylisten. Meningsytringen hadde tittelen «Lokalavisen og den offentlige samtalen».


Redaktøren gjør det klart at dagens epost ikke er ment som et «debattinnlegg» på Askøylistens hjemmeside. Selv om eposten inneholder meninger vi gjerne kunne ønsket å kommentere, vil vi respektere redaktørens ønske om at vi ikke diskuterer dette på Askøylistens hjemmeside. Vi håper at redaktøren finner det hensiktsmessig å delta i en offentlig diskusjon om avisens redaksjonelle linje og journalistiske prioriteringer i et annet egnet forum.


Utgangspunktet for denne saken, var at Askøylistens gruppeleder svarte på en epost fra redaktøren. I den anledning tillot vi oss å spørre om det lå en redaksjonell vurdering bak hvor lenge leserinnlegg ble vist på nettutgavens forside. Svaret som kom fra redaktøren, var en av grunnene til meningsytringen på Askøylistens hjemmeside.


I dagens epost, ber redaktøren oss om å korrigere følgende:


  • Hva som ligger hvor på forsiden styres delvis av algoritmer.

  • Algoritmene er redaktørstyrte. Det er redaktøren som setter kriteriene for hva som skal vektlegges. Det som vektlegges er langt mer enn klikk.

  • I tillegg har avisen andre forsideverktøy som er 100 prosent styrt av redaksjonen.

  • Det er direkte feil at avisen ikke er styrt etter redaksjonelle vurderinger. Nettutgaven er ikke styrt av en «robot».

  • Det er ikke sant at nettutgaven redigeres etter antall klikk og ikke etter vesentlighet.

  • Leserinnlegg og meningsytringer som ikke er tilgjengelig på nettavisens forside, er tilgjengelige under seksjonen «Meninger».0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Σχόλια


bottom of page